Kitüntetés

2024.08.20. 19:34

Révész Bálint Nyíregyháza díszpolgára lett

Szon.hu

Az államalapítás tiszteletére rendezett nyíregyházi ünnepséget a Váci Mihály Kulturális Központban tartották kedd este. Dr. Kovács Ferenc polgármester mondott beszédet, majd kitüntetéseket adott át – a város díszpolgára Révész Bálint lett. 

Erős, stabil alapok

– Az államalapítás jelentőségét, történetét tovább kell adnunk az elkövetkező nemzedéknek – mondta ünnepi beszédében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Hozzátette, Szent István tette le azokat az alapokat, amelyekre a mai napig építkezünk, megerősítette az államot és a nemzetet is. A városvezető szerint Nyíregyháza, mint vármegyeszékhely szintén erős és stabil alapokkal rendelkezik, hiszen fejlődik a gazdaság és az infrastruktúra, turisztikai attrakciói egyre bővülnek, ahogy a kulturális élet is évről évre előre lép. Dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntője után a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret, majd a hagyományokhoz híven kitüntetéseket adtak át. A nyíregyházi közgyűlés Inczédy György Életmű-díjat adományozott dr. Olvasztóné dr. Ésik Katalinnak, Andrikó Imrének és dr. Csorba Sándornak, míg Révész Bálint lett Nyíregyháza díszpolgára.  

Az augusztus 20-ai ünnepség a Kossuth téren Tortuga-koncerttel és tűzijátékkal folytatódik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában