Cégénydányádi koncert

2024.08.14. 11:02

Ősi hangszereket szólaltatnak meg Cégénydányádon „bársonyos” hangon

L. Tóth Lajos

Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt

Forrás: Fotó: Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt archívuma

Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt muzsikál augusztus 14-én, szerdán 18 órától Cégénydányádon (Zrínyi u. 2.). A zenészek, akiknek nem titkolt célja a nemzeti identitás erősítése és a tisztelgés a nagy magyar zeneszerzőink, népdalgyűjtőink előtt, a Kárpát-medencei ősi hangszerek mellett modern hangszereket is használnak, egyszerre jelenik meg alkotásaikban a múlt és a jelen zenei hangulatainak rezgése. A szaxofonos és zeneszerző, Bársony Bálint és együttese az elmúlt tíz évben két nagylemezt, 16 videóklipet és 5 koncertfilmet jelentetett meg, állandó fellépői a rangos határon túli és hazai kulturális eseményeknek.
Cégénydányád hivatalos oldalán ez olvashatÓ. „Cégénydányádra érkezik a Bársony Bálint által vezetett Magyar Rhapsody Projekt! Az Erkel- és Fonogram-díjas szaxofonos és zeneszerző különleges zenekara, amely a Kárpát-medence ősi hangszereit ötvözi modern zenei hangzásokkal, most a mi közösségünknek is bemutatkozik! A belépés díjtalan!️ Ne hagyjátok ki ezt a páratlan lehetőséget, gyertek el, és töltsünk együtt egy emlékezetes estét a magyar zene bűvöletében!”
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában