Csalók

2024.08.22. 14:34

Megjelentek a csaló árusok

A csalók változatos módszerekkel verik át a gyanútlan tűzifavásárlókat.

Miklós István

Alacsony árral kecsegtetnek, és a tisztességes kereskedőknek is ártanak a csalók

Fotó: Pixa Bay

Szerte az országban megjelentek a csaló tűzifaárusok, akik különböző kedvezményekkel, esetleg rendkívül alacsony árral kecsegtetve verik át a gyanútlan vásárlókat – hívta fel a figyelmet a Nébih. Mint írták, Az elmúlt években számos vásárlót vertek át a hirdetésekben alacsony árat ígérő, majd fizetés után, az áru leszállítása nélkül kámforrá váló csalók. Ráadásul a tilosban járók generálta ár- és hirdetési verseny a tisztességes erdőgazdálkodók, kereskedők munkáját is jelentősen megnehezítette.

Fát csak biztos forrásból

A szakemberek szerint a téli tüzelő beszerzésekor nem érdemes olyan árustól rendelni, aki csak a mobiltelefonszámát adja meg. Tanácsos azokat a vállalkozásokat megkeresni, amelyeknek van telephelyük, leinformálhatóak, és számlát is adnak. Az ő megtalálásukhoz nyújt segítséget a Nébih Tűzifát okosan webes felülete és applikációja, melyekben csak az ellenőrzött kereskedők szerepelnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában