Vasút

2024.08.26. 14:55

Még mindig óriási késések vannak a vasúti közlekedésben

Szon.hu

Megnő a menetideje a Nyíregyházán át közlekedő vonatoknak

Forrás: Illusztráció: Origo

Mint ismert, vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A műszaki mentés hétfőn is folytatódott, emiatt a Keletibe tartó vonatok más állomásokra futnak be, illetve más állomásokról indulnak, és továbbra is jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani. A vonatok menetrendjében nagy változás van a helyreállításokig, érdemes folyamatosan tájékozódni. Utasok beszámolója alapján, volt aki Nyíregyházáról 7 óra alatt ért több átszállással, pótlóbuszokkal Budapestre. 

A MÁV tájékoztatása szerint a ceglédi vonalon 20-40 perces késésekre, valamint rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani, mert Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. 

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy vasárnap este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija - jelentette be a MÁV vezérigazgatója.

 Pafféri Zoltán a helyszínen tartott hétfői sajtótájékoztatón közölte: a balesetben senki nem sérült meg, jelenleg tart a baleseti elhárítás. Utána mérik fel a károkat, majd állapítják meg a baleset okát, ezt követően adják át a forgalomnak a pályaudvart.
    A gyors baleseti elhárítás annak köszönhető, hogy daru helyett emelőkkel tették vissza a kocsikat a sínre, így nem kellett megbontani a pálya fölötti felsővezeték-rendszert - tette hozzá. 

Forrás: Mti


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában