Nyíregyháza

2024.08.24. 13:22

Kállay világtalálkozó - történeti időutazás Nyíregyházán

Szon.hu

A világ minden tájáról érkeztek Kállay-leszármazottak a három napos családi világtalálkozóra.
Kállay Kristóf és Kállay Helén szervezőmunkájának köszönhetően augusztus 23. és 25. között Nyíregyházán találkoznak a család leszármazottai, erősítve ezzel az identitásukat, összetartozásukat, ami ide, Nyíregyházához és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéhez köti őket.

A világ minden tájáról (Olaszországtól, Németországon, Franciaországon át Svájcig és Ausztráliáig) hazánkba látogató leszármazottak nagy része már pénteken megérkezett Nyíregyházára, ahol először a Kállay Gyűjteményben találkoztak, és tekintették meg közösen a családi gyűjtemény Nyíregyházán őrzött darabjait.
A Kállayak világtalálkozója szombaton egy történelmi konferenciával folytatódott a Váci Mihály Kulturális Központban, ahol egy csodálatos időutazáson, múltidézésen vehettek részt a három napos rendezvény résztvevői - a fiatalabb korosztály képviselői ezalatt a Nyíregyházi Állatpark varázslatos világával ismerkedhettek meg, majd különféle interaktív, játékos foglalkozások vártak rájuk a Kállay Gyűjtemény falai közt.

További részletek a konferenciáról hamarosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában