Adománygyűjtés

2024.08.08. 13:00

Az iskolakezdést segíti az adomány

Szon.hu

Minden évben gyűjtenek tanszereket rászorulónak

A Katolikus Karitász a„Legyen öröm az iskolakezdés” elnevezésű adománygyűjtő kampányával évente közel tízezer nehéz sorsú gyermeknek segít. Az idei akció szeptember 15-ig tart. A 1356-os adományvonal hívása mellett online adományozásra is van lehetőség a Katolikus Karitász a honlapján (www.karitasz.hu) keresztül.

– A jótékonysági szervezet fő célja megállítani a szegénység generációs ismétlődését, megelőzni a kirekesztést, valamint kibontakoztatni a gyerekekben rejlő tehetséget. A Katolikus Karitász több évtizedes tapasztalata azt mutatja, hogy számos ok áll annak hátterében, miért nem tudják a rászoruló tanulók teljes mértékben kihasználni az oktatás nyújtotta lehetőségeket. Az érintett gyerekek jellemzően nem kapnak korai fejlesztést kiskorukban, ami felkészítené őket az iskolára. A szülők sokszor munkanélküliséggel küzdenek, így aránytalanul nagy kihívás elé állítja őket a szeptemberi tanévkezdés. A folyamatos anyagi és szociális nehézségek gyakran elveszik a gyerekek motivációját és önbizalmát, a szorongás és alacsony önértékelés miatt pedig romlik teljesítményük. Nem áll rendelkezésükre optimális tanulási környezet, a leckét sokszor zsúfolt lakókörnyezetben kénytelenek megírni, szülői segítség nélkül – olvasható a debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye inetrnetes oldalán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában