Koncert

2024.07.17. 11:30

Egy igazi díva lép színpadra Nyíregyházán, aki két nap múlva Ed Sheeran koncertjét nyitja meg

Alig néhány órával azelőtt, hogy Ed Sheeran vendégeként színpadra állna a Puskás Arénában Zsédenyi Adrienn, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon kápráztatja el a közönséget csütörtökön. Zséda több mint két évtizedes zenei pályafutása során számos arcát láthatta, ismerhette meg a közönség, nyolc album, számtalan sláger fűződik a nevéhez.

Lengyel Nóra

Zséda az örök díva

Fotó: Zséda magánarchívum

Különleges hangját utoljára februárban hallhatta Nyíregyházán a nagyérdemű, akkor a Talamba ütőegyüttessel adott közös koncertet a tehetséges énekesnő. Most azonban egy igazi önálló Díva Show-ban mutatja meg kiemelkedő tehetségét, az egyedi hangzásvilágú bensőséges dalait  Zséda, melyekben lírai szopránja, érzelemdús gondolatvilága is tükröződik. A dalai közül mindenkinek van egy titkos kedvence, ami egyenesen a szívéhez szól, egy dal, amihez emlékek kötik.

Ed Sheeran vendégeként lép majd színpadra Zséda
Ed Sheeran vendégeként lép majd színpadra Zséda
Fotó: Zséda magánarchívum

Zséda: Csókolj forró nyár!

Zséda koncertjeinek különleges atmoszférája van, a nyári turnéra felszabadultabb, pörgősebb dalokat válogatott össze, persze a lírai számok sem maradhattak ki a repertoárból.

– A Talambás műsor egy nagyon széles repertoáron belül is egy különleges válogatás volt, ott a klasszikus oldalamat is meg tudtam mutatni, varázslatosan szóltak a dalok, a feldolgozások, nagyon szeretem azt a műsort is. Ez most egy teljesen más koncert lesz, a nyár lazább, kötetlenebb hangulatát szeretnénk visszaadni a közönségnek a saját dalaimon keresztül – részletezte az énekesnő.

A Talambával is különleges koncertet adott Zséda
A Talambával is különleges koncertet adott Zséda
Fotó: Archív / Gazdag Mihály

Ki ne ismerné a Fekete Rúzs, a Szeress most, a Motel, a Mindhalálig, Mennem kell tovább, Életben maradni vagy éppen az Egy ölelés a világ című slágereket. – Bari Lacival van egy teljesen friss duettünk, ami nemsokára videóklip formájában is napvilágot lát, de Nyíregyházán már játsszuk ezt a dalt is – árulta el a részleteket a művésznő, és egy meglepetést is megosztott: a koncerten vendégelőadóként Bari Laci is a színpadra fog állni, hogy együtt énekelhessék el az új szerzeményt. 

– Az élő zene varázsát az ország legjobb zenészei segítségével élhetik át a koncertekre ellátogatók, hihetetlen háttérmunka van minden előadás mögött. Egy-egy dal megszületésén hónapokat, vagy akár éveket is dolgozunk, hogy az úgy szólaljon meg, ahogy szeretnénk, hogy minden egyes szónak meglegyen a helye és a súlya. Vannak olyan régebbi számok is, amelyeket újra előveszünk, kicsit átdolgozzuk, és az új hangzásvilágát hozzuk el a rajongóknak – részletezte a többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnő.

Hihetetlen lehetőség

Egy zenész életében igazán felfoghatatlan öröm, és hatalmas lehetőség, amikor egy világsztár előtt léphet színpadra, nem beszélve az elismerésről. Zsédának is ilyen hatalmas megtiszteltetésben lesz része két nappal a nyíregyházi koncertje után. –Ed Sheeran és menedzsmentje már hetekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot velünk, és elkezdődtek az egyeztetések arról, hogy zenekarommal én nyissam meg a koncertet, mi legyünk az opener banda. Őszintén kellett egy kis idő, amíg el mertem hinni, hogy ránk esett a választás, hogy eljutottak hozzá a dalai. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy fellépőként ott lehetek július 20-án a Puskás Arénában. Vannak előadók, akiket zeneileg, lelkületileg igazán közel érzek magamhoz, Ed is ilyen. Az, hogy ez kölcsönös, az, hogy ő meghívott engem, minket a koncertjére, azt gondolom, hogy egy igazán fontos visszajelzés számomra. Brutálisan nehéz volt egy ekkora örömhírt titokban tartani. Sokáig még a zenekaromnál is csak bianco dátumként szerepelt a nap a naptárban, de most már muszáj elhinnünk! Ott leszünk július 20-án a Puskásban, és elképesztő bulival készülünk! – mondta el portálunknak először az örömhírt Zséda.

Egység mindenekfelett

Zsédánál a tehetség és a nőiesség kéz a kézben jár. Ha valaki figyelemmel követi a munkásságát, akkor észreveheti, hogy nemcsak a zenei pályafutásában, hanem a megjelenésében sem lehet kivetnivalót találni. Pedig családanya is egyben, a vele járó nehézségekkel, elfoglaltságokkal, gyerekneveléssel együtt. – Mindig is arra törekedtem, hogy a dalok, a munkásságom, a teljesítményem alapján kerülhessek az emberek szívéhez közel. Azonban az előadóművészetben elengedhetetlen a megjelenés is, a színpadi show, videóklip, vagy akár egy fotó. Nagyon szeretem minden részét ennek a mesterségnek. Izgalmasak a stúdiómunkák is, bámulatos amikor az első hangok elindulnak egy dal létrejöttekor, vagy az első szöveg ötletek jönnek, és hogy hogy áll össze majd egy egésszé. Most is éppen lemezt készítünk, úgyhogy most pont ebben vagyunk, nagyon vérpezsdítő időszak. Aztán természetesen a koncert a koronája mindennek. Bámulatos az élőzene varázsa, hogy hogy szólal meg egy dal abban a pillanatban, hogy hat a közönségre, hogyan tudom átadni a történeteket, érzéseket. Arra is mindig törekedtem, hogy ezek a dalok időtállóak legyenek, sok embert érintsenek meg, tudják átélni a számokat, tudjanak vele azonosulni a személyem, a hangomon keresztül, hogy a zenében együtt vibráljunk – fejtette kis Zséda, ahogy együtt rezeg a családjával is. Meghatódva mesélte el, viszonylag könnyű volt e zenei karrierjét összeegyeztetni a családi élettel, mert mindenben támogatták. 

Elhivatottság

– A családom nagyon együttműködő, és nagyon hisznek abban, amit csinálok. A kisfiam is ebbe született bele. Szerencsém van, mert olyan hivatásom van, amit én magam be tudok osztani, szülés után akkor mentem vissza dolgozni, amikor már úgy éreztem, hogy ezt megtehetem. Volt amikor csak éjszaka készítettünk lemezt, mert a kisfiammal szerettem volna több időt tölteni. Most már 17 éves lesz, önálló személyiség, de még most is nagyon figyelek arra, hogy legyenek élményeink, most voltunk például a Balatonon nemrég egy pár napot. Nagy öröm számomra, amikor szól, hogy ő is szeretne eljönni egy koncertre, turnéra, vagy hogy figyeli a közösségi oldalamon az aktivitásokat, bandázik a zenekarral, vagy legutóbb is segített pakolni a fiúknak, mindenkivel elcsevegett, aztán megnézte a koncertet, videózott – mesélte boldogan Zséda, és hozzátette: mindezt amellett, hogy a fia versenyszerűen úszik, készül az OB-ra, napi két edzésen vesz részt, keményen megdolgozik a sikereiért.

Volt kitől örökölni az elszántságot, hiszen az énekesnő is rengeteg slágert készített el kitartó munkával az évtizedek alatt. Elmondta, hogy az idő múlásával egyre jobban érzi magát, örül, hogy ennyi mindent megélhetett zeneileg és emberileg is. Az pedig egyáltalán nem probléma számára, ha az idő múlása meglátszik a nők arcán, -bár az övén egyáltalán nem látszik-, szerinte ez a természetes. Egyre tudatosabban éli meg a nőiességét is, amiről Nyíregyházán is meggyőződhetnek az érdeklődők július 18-án csütörtökön. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában