Felsőoktatás

2024.07.31. 17:54

Várják a pótfelvételizőket a Nyíregyházi Egyetemen

Augusztus 7-én éjfélig jelentkezhetnek a pótfelvételizők.

L. Tóth Lajos

Dr. Szabó György rektor a nyári egyetem egyik vendéghallgatójával

Forrás: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter

Elindult a pótfelvételi eljárás, az idén több mint nyolcezer állami ösztöndíjas helyet hirdettek meg az intézmények - közölte az Oktatási Hivatal. – Az általános felvételi eljárás során a Nyíregyházi Egyetemre 1954 jelentkezőt vettünk fel, ebből állami ösztöndíjasok 1686-an, önköltségesek 268-an. Az intézmény államilag finanszírozott teljes kapacitását feltöltöttük, így a pótfelvételin csak önköltséges jelentkezőket tudunk fogadni azon preferált képzéseinkre, melyekben az általános felvételi eljárásban a képzés elindult – közölte dr. Szabó György rektor. Jelentkezni augusztus 7-én éjfélig lehet a felvi.hu oldalon található e-felvételi rendszerben. Ügyfélkapu-regisztráció szükséges, minden dokumentumot augusztus 7-én éjfélig fel kell tölteni, hiánypótlásra nincs lehetőség. A felvételi vizsgákat intézményünk augusztus 22-én szervezi például az edző, a képi ábrázolás, az ének-zene vagy népzene- és népikultúra-tanár osztatlan, valamint a tanári mesterképzési szakok esetében – tette hozzá.
Azok jelentkezhetnek a pótfelvételiben, akik az idei általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek vagy nem sikerült a felvételijük. A pótfelvételi eljárásban egy felsőoktatási intézmény valamely szakjára lehet jelentkezni. Minden további részlet, információ, tudnivaló megtalálható a www.felvi.hu felületen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában