Megállapodás

2024.07.01. 16:29

Új alapokra helyezték a jó kapcsolatot

Együttműködési megállapodást kötött Nyírkércs önkormányzata és a Master Good cégcsoport.

Miklós István

A Master Good évtizedek óta jelen van a településen

Forrás: Master Good

A Nyírkércsen közel 30 éve működő Master Good cégcsoport és Nyírkércs önkormányzata kiemelten támogatja a helyi agrárvállalkozások és őstermelők munkáját, a termékértékesítés folyamatát. E kiváló kapcsolat elemeit öntötték együttműködési megállapodás formájába hétfőn. A rendezvényen jelen volt Bárány László, a cégcsoport tulajdonosa és Rostás János Tibor, a település polgármestere.

Az együttműködés elemeiről Rostás János lapunknak elmondta, immár három évtizede, hogy Baromfi Coop néven a településre érkezett a vállalat. 

Mindkét félnek hasznos

– A cég érkezése számos előnnyel járt a településünkön, hiszen munkahelyeket teremtett, gyarapította az önkormányzat adóbevételeit. Ahogy fejlődött a cég, és vált világszínvonalú vállalkozássá, új alapok kellett helyezni az együttműködésünket. Az elmúlt években még szorosabbra fűztük e kapcsolatot. A megállapodás értelmében a helyi agrárvállalkozók és őstermelők sokkal kedvezőbb feltételekkel értékesíthetik termékeiket. A Master Good a helyi fejlesztéseket is támogatja, így épült már út és körforgalom is Nyírkércsen. A helyi tanulóknak is közösen nyújtunk segítő kezet a különféle támogatási formákkal. Ez minden félnek előnyös, mivel a helyi fiatalok helyben maradhatnak, a vállalat tehetséges munkavállalókkal gazdagodhat a jövőben, az önkormányzat pedig kiszámítható adópolitikával segíti a baromfi-feldolgozó működését – tudtuk meg Rostás Jánostól.

Válasz a növekvő igényekre

A polgármester nem csupán Nyírkércs vezetéséért felel, hiszen ő a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja is, így pontosan tudja, mennyire nehéz manapság megfelelni az egyre növekvő munkaerőpiaci igényeknek. – Nyírkércsen folyamatosan gyarapodnak a munkahelyek, az idén három ólrendszert adott át a baromfi-feldolgozó, s az új csirkenevelőnek köszönhetően 12 új munkahelyet teremtettek. A térségünkben olyan munkaerőpiaci igények vannak, amiket nagyon nehéz teljesíteni, de remélhetőleg a folyamatban lévő 7,6 milliárdos fejlesztéssel a centrum választ adhat a kihívásokra – tette hozzá Rostás János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában