Oktatás

2024.07.03. 08:20

Színtelenné tették a vörösbort

Érdekes és nem mindennapi programokat szerveztek a diákoknak a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Szon.hu

Izgalmas kísérleteket végeztek a Kölcseyben

Fotó: Iskola

A suli diákjai az egész éves megfeszített tanulás után megérdemeltek egy izgalmas, változatos, a STEM tudományok világába vezető napot a tanév végén. Lelkes természettudományokat oktató pedagógusok igyekeztek a nehezebben tanulható tantárgyak szórakoztató oldalát is megmutatni. 

A témanap során a diákok a forgószínpad logikáját követve hét rövidített órában ismerkedhettek meg a csillagászat csodáival az Utazó Planetárium segítségével. A fizika faktosok kísérletekkel tették érdekesebbé a tantárgyat. Az osztályok csapatmunkában mérhették össze tudásukat a kémia kvíz vetélkedőn. Meghallgathatták a Nyíregyházi Egyetem docense, dr. Hörcsik T. Zsolt előadását az ember evolúciójáról, Koleszár Gergő kutató hidrobiológus pedig a közelmúltban Brazíliában tartott nemzetközi kongresszusról mesélt a kölcseyseknek. A korábbi fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva Halász Gergő 9. a osztályos tanuló tartott interaktív előadást az ökoházak létjogosultságáról, s aki jól válaszolt a kérdésekre, cukorkát kapott. A kémia szakkör tagjai látványos kísérletekkel szórakoztatták diáktársaikat: a mindig élvezetes elefánt fogkrém készítése mellett színes csapadék leválasztást végeztek, és még a vörös bort is elszíntelenítették. Az osztályok előre összeállított videótárból választhattak természettudományos filmeket, s a szórakozás mellett érdekes, tartalmas ismeretekre tettek szert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában