Cantemus Gyermekkar

2024.07.25. 20:02

Sok-sok élménnyel újra itthon a Cantemus Gyermekkar

A távol-keleti turné után hazaérkezett Nyíregyházára a kórus.

M. Magyar László

Fotó: M. Magyar László

Csütörtök délután begördült az az autóbusz Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskolához, ami hazahozta a Liszt Ferenc Repülőtérről a Cantemus Gyermekkórus tagjait Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével. Az oktatási intézmény aulájában egy kis fogadással várták a szülők a messziről érkezett gyermekeket, hiszen mint portálunkon folyamatosan hírt adtunk róla, először egy hongkongi nemzetközi kórusfesztiválon énekeltek a fiatalok, utána pedig Japán több városában adtak koncertet. Mindenhol nagy szeretettel fogadták az énekkart, melynek műsora minden egyes koncert alkalmával óriási sikert aratott. A kórus július 13-án utazott el Hongkongba, a kínai városállamba, vagyis majdnem két hétig voltak távol a gyermekek szüleiktől és lakóhelyüktől. Ez a közel két hét azonban sok-sok nem mindennapi élményt tartogatott a számukra, volt mit mesélniük a szüleiknek. A szállodában például az 56. és az 57. hetedik emeleten laktak, vagyis a lábaik előtt hevert a város, s lubickolhattak a dél-kínai tengerben is.

A kórus tagjai a hazaérkezésük után nem sokat pihenhetnek, ugyanis augusztus 15. és 21. között rendezik meg Nyíregyházán a XV. Cantemus Nemzetközi Kórusversenyt, s akkor is lesz bőven munkájuk a fiatal énekeseknek.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában