Adománygyűjtés

2024.07.31. 09:36

Rászoruló gyerekeknek gyűjtenek tanszereket

Az iskolakezdéshez szükséges tanszereket, eszközöket augusztus 24-éig lehet leadni a nyíregyházi hulladékudvarokban.

Szon.hu

Tanszergyűjtő akciót hirdetett az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Fotó: Shutterstock

Az idén is meghirdette tanszergyűjtő akcióját a Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. (ÉAK). A Ne dobd ki az iskolatáskád! elnevezésű kezdeményezéssel a társaság a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény két átmeneti otthonának gyerekekeit támogatja. Mint az az ÉAK honlapján is olvasható: az adományok a lehető legjobb helyre, Családok Átmeneti Otthonában és Nyíregyházi Gyermekek Átmeneti Otthonában kerülnek. 

Várják a felajánlásokat

Mind a két intézmény egész évben folyamatosan segítséget és menedéket nyújt a nehéz sorsú gyerekeknek és családoknak, támogatást ad a mindennapi terhek könnyítésében. A Családok Átmeneti Otthonában együttesen helyezik el a gyermeket és a szülőt, ha a lakhatásuk nem lenne biztosított. Az intézmény befogadja az életvezetési problémák vagy más szociális és családi krízis miatt otthontalanná vált, védelmet kereső szülőt és gyermekét, a válsághelyzetben lévő bántalmazott vagy várandós anyát, illetve a szülészetről kikerülő anyát és gyermekét, s az ő kérelmére az élettársat vagy férjet is. Az intézmény 40 szülőt és gyermeket tud befogadni, és segítséget nyújt a család helyzetének rendezésében, lakhatási problémájuk megszüntetésében. A Nyíregyházi Gyermekek Átmeneti Otthona tizenhat 18 év alatti gyermek részére biztosít elhelyezést, akik átmenetileg ellátás és felügyelet nélkül maradnak, vagy akik ellátása a család nehézségei miatt átmenetileg nehezített. Az intézmény pótolja a gyermek gondozásában akadályoztatott szülő gondoskodását, segíti a gyermekek fejlődését, akinek ellátása teljes körű és személyre szabott. Az otthonban biztosítják a gyerekek számára a testi, szellemi fejlődés feltételeit, a tankötelezettség teljesíthetőségét, az egyéni képességek kibontakoztatását, és a továbbtanulás lehetőségét. Az intézmény a gyermekek számára megteremti a szabadidő eltöltésének, az életkoruknak megfelelő szórakozás feltételeit, valamint segítséget nyújt a kapcsolattartásban a családdal. Az iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat, egyéb tanszereket és iskolakezdéshez szükséges eszközöket augusztus 24-éig lehet leadni a nyíregyházi hulladékudvarokban, a Korányi Frigyes utca 3. és a Kerék utca 1. szám alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában