Program

2024.07.12. 16:45

Örömíjászatra várják a versenyzőket és érdeklődőket

Szon.hu

Íjászok találkoznak

Fotó: Illusztráció: internet

„Íjászok figyelem! Közhírré tétetik, hogy 2024. július 13-án, szombaton 10 órai kezdettel, Nyírbogdány településen örömíjász verseny tartatik a hagyományőrző íjászok számára!” Így szól a szervező Rétközi Sólymok Íjász és Hagyományőrző Egyesület felhívása mindazok számára, akik az íj szerelmesei vagy még csak érdeklődnek iránta.

A verseny helyszíne a nyírbogdányi gyártelep és sportpálya, a pontos hely megtalálását a táblák segítik majd. Reggel 8 órától várnak mindenkit zsíroskenyeres reggelivel, regisztráció 9.45-ig, mely után az összeállított csapatok rövid tájékoztatót kapnak, 10 órától pedig kezdődik a verseny. A 2D és 3D-s, valamint ügyességi célok leküzdését eredményhirdetés és ebéd zárja. A szervezők kérik: aki rendelkezik tradi íjjal, fa vesszővel és a versenyen részt kíván venni, jelezze ebbéli szándékát. A versenyen a Keleti Gyepű szabályai mérvadóak. Előző nap este, péntek 20 órától ugyanitt szertüzet gyújtanak, aki szeretne részt venni rajta, azt szívesen látják. A helyszínen kézműves vásár fokozza a hangulatot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában