Rendezvényközpont

2024.07.26. 16:20

Leküzdötték a nem várt nehézségeket

A kánikula nem kedvez a betonozásnak, ám a szakemberek megoldották a problémákat a rendezvényközpontnál.

Miklós István

A nem várt nehézségek ellenére is jól haladnak a munkálatok

Fotó: KE-VÍZ 21

Ahogy arról korábban beszámoltunk, jó ütemben halad Nagykállóban a Kállai Kettős Rendezvényközpont építése. A kivitelező KE-VÍZ 21 Zrt. újabb részletek árult el az építés folyamatáról, melyről a Magyar Építők számolt be.

Héver Gábortól, a KE-VÍZ projektvezetője elmondta, elkészült az épület cölöpalapozása, a monolit és előregyártott vasbeton szerkezetek, a vázkitöltő és teherhordó falazatok, az elektromos és épületgépészeti alapvezetékek az épület alaplemeze alatt. Elkészült továbbá a külső közmű kiépítése is.


A hőség hátráltatta a munkát

– Jelenleg az épület acélszerkezetén dolgoznak a szakemberek, majd a lapostető hő- és vízszigetelése, illetve ezzel párhuzamosan a belső szakipari munkák következnek. Az elmúlt időszak időjárási körülményei nehezítették, korlátozták a munkavégzést, hiszen a hőségriadó több héten keresztül elhúzódott. Ebben az időszakban készült a zárófödém monolit vasbeton szerkezete, így a betonozás idejét a technológiai utasítás szerint a tartós hőségnek megfelelően terveztük meg – tudatta Héver Gábor. Hozzátette: kiegészítő intézkedéseket vezettek be, és a betont biztosító üzemmel szorosan együttműködve dolgoztak a betonelemeken.

A hőség korántsem kedvez a betonozásnak, ám minden nehézség ellenére, sikeresen elkészült a rendezvényközpont zárófödéme.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában