Mandala Nyár

2024.07.16. 10:15

Helyzetkomikumok sokasága - Mikó István rendezésében

Újragondolták Szigligeti Ede Liliomfi című komédiáját, amely a 175 éves jubileumát ünnepli.

Mikó István rendezte a darabot, ő alakítja a fogadóst

Forrás: archív, Sipeki Péter

A Ments meg, szerelem! (Vidám Színpad) elsöprő sikere után a Liliomfi szerepel következő programelemként a Mandala Nyár 2024 műsorfolyamában. Július 17-én, szerdán este fél kilenctől Szigligeti-Szente-Bolba zenés vígjátékát adják elő a Sóstói Múzeumfaluban. A Liliomfi kicsit a Mandalásokról is szól, hiszen harminckét esztendeje utazó színházként járják a vidéket határon innen és túl. 
A vígjátékot Szente Vajk színesen, szórakoztatóan írta színpadra, Bolba Tamás népzenei motívumai, dalai operettszerűsége pedig tökéletesen megteremtik a kor hangulatát, zenéje könnyed, humorosan, enyhén ironikusan sziporkázó. Fülbemászó dalaival, a szórakoztató színészi játék lehetőségével a Liliomfi kellemes kikapcsolódást nyújthat minden korosztálynak, a XIX. századi színház fantáziavilágába röpítve a nézőket.
A darab harsányan és színesen indul, másodpercek alatt egymásba szeret a két főszereplő, rögtön kezdetét veszi a bonyodalom, megismerjük a cselekmény előzményeit, majd lelassulnak a történések. A második felvonásban helyzetkomikumok sora váltja egymást, a cselekmény fő színtere Balatonfüred, Kányai (Mikó István) fogadója, ahol Liliomfi Mariska megszöktetéséért ténykedik, Gyuri pedig azon aggodalmaskodik, hogy Kányai egy bizonyos ifj. Schwartzhoz (Bacskai Zsolt), egy osztrák fogadós fiához készül hozzáadni a lányát. K

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában