Gondosóra

2024.07.24. 16:10

Gondosóra: a megyei könyvtár munkatársai segítenek a regisztrációban

Szon.hu

A 65 év felettieknek szóló ingyenes jelzőkészülékes szolgáltatás célja, hogy a felhasználók egy gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket

Fotó: gondosora.hu

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos lenne, hogy azok az idősek, akik egyedül élnek vagyok sokat vannak távol a szeretteik, megigényeljék a Gondosórát. A könnyen kezelhető, nyakba akasztható eszközzel a felhasználók egy gombnyomással kapcsolatba léphetnek egy éjjel-nappal működő diszpécserközponttal, ahol szakképzett munkatársak nyújtanak segítséget a felmerülő problémákban a megadott kontaktszemélyek vagy indokolt esetben a sürgősségi segélyhívó értesítésével. Nem véletlenül Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása: több mint 600 ezres felhasználói tábora számára közel 300 ezerszer jelentett hasznos segítséget a hétköznapi problémák megoldásában is. A megyei könyvtár munkatársai segítenek a Gondosóra-igénylésben: az intézmény nyitvatartási idejében végigkísérik a regisztrációs folyamaton azokat, akik egyedül nem boldogulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában