Labdarúgás

2024.07.09. 14:43

Feltüzelt szurkolók, kiégett sztárok

Ígéretéhez hűen tizenegy napot töltött a németországi Európa-bajnokságon Cégénydányád focifanatikus polgármestere.

L. Tóth Lajos

Remek volt a hangulat a szurkolók táborában

Fotó: Kelemen Róbert archívuma

A Montenegro elleni győztes Eb-selejtező csoportmeccs (3-1) után Kelemen Róbert, Cégénydányád 2010 óta regnáló polgármestere megígérte: ott lesz a kontinensviadalon is.
– Régóta vonz a futball: korábban játszottam, utána pedig a szurkolók közé álltam. Nem mostanában lettem a magyar válogatott szimpatizánsa, például testközelből éltem végig, ahogy a nemzeti csapatunk kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra. Amikor csak tehetem, ott vagyok az idegenbeli találkozókon, és nem csak csendes szemlélőként, hanem az ultrák sűrűjében. Csupa szív, fanatikus, a hazájukat szerető fiatalemberekről van szó, tényleg remek társaság alakult ki az évek során – fejtegette Kelemen Róbert, aki szereti megélni a nagy pillanatokat. Noha Marco Rossi szövetségi kapitány együttese nem jutott tovább a csoportjából, nem tartja kudarcnak mindezt az elszánt drukker:
– Számomra teljesen természetes, hogy minden meccsnek úgy kell neki állni: meg kell nyerni! Ám sok tényező közbeszólhat, meghiúsíthatja a győzelmet. Ideális lett volna megverni Svájcot, de beragadtunk a rajtnál. Az az első félidő egyáltalán nem rólunk szólt, két gólos hátrányban kezdtünk el más felfogásban játszani, kár, hogy nem sikerült legalább döntetlennel kezdeni. A házigazda németek nagyon készültek az Eb-re, mi sokat kiadtunk magunkból, mégis újabb vereség lett a vége. De mekkora különbség volt a kettő között! Ráadásul mindkét legyőzőnk bejutott a legjobb nyolc közé, ami bizonyítja a csoportunk erősségét. A harmadik találkozónk vége parádésan alakult, a skótok ellen Csoboth Kevin gólja éltette a továbbjutási reményt, azonban a sorsunk mások kezében volt.

Fantasztikus volt együtt hangolni a skót szurkolókkal, hozzánk hasonlóan kiváló hangulatot képesek teremteni.
– Azt azért ne feledjük, hogy a válogatottunkban több meghatározó játékos is sérüléssel bajlódott tavasszal a klubjában. Hiába vártuk el tőlük a maximumot, nem voltak csúcsformában. Egyébként azt tapasztaltam, hogy sok sztár kiégve érkezett, képtelen volt felvenni azt a fordulatszámot, amivel maradandót alkothatott volna. Ebből a szempontból csalódás az Eb. Több csapatot a szerencse, a játékvezetés vagy a VAR mentett meg. Ez a félautomata videobírórendszer gyakran felbosszantott: vagy ne legyen, ha pedig van, akkor zárjuk ki az emberi tényezőt, legyen teljesen automata, mert agyrém, hogy mit néznek vissza és mit nem.  
– A németek alaposan túlárazták a rendezvényt, drágán mérték a sört, az ételeket. Ha már ott voltunk, szétnéztünk Kölnben és Stuttgartban is. Mi jól éreztük magunkat.

Kelemen Róbert töretlenül hisz a magyar válogatottban:
– Ha egy együttes folyamatosan megtölti a Puskás Arénát, és tolonganak a jegyekért, akkor ki kell tartani mellettük. Óriási, erős futballközösséget tudtak kiépíteni az elmúlt években, erre lehet építeni a továbbiakban is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában