Szélrózsa

2024.07.15. 12:38

Elnézést, elúsztam - anyaszövegeket olvastak fel az egyetemen

Szon.hu

Hol van a helye az anyai tapasztalatoknak az írott szövegekben? Hogyan segíthet át az írás az anyasággal járó kríziseken? Miről hogyan illik írni, és miről nem, ha az anyaságról van szó? Szenvedhetnek-e az anyák? Lehet-e egyáltalán közhelyek nélkül írni és beszélni az anyaságról?

Nyilvános beszélgetéssel egybekötött, Elnézést, elúsztam című felolvasóestjén öt író anya ez utóbbira tett kísérletet. Van köztük nagycsaládos, elvált, (szinte) gyermekágyas, gyerekét egyedül nevelő és klasszikus két szülő – két gyerek felállásban élő anya. Szövegeik különböző műfajban (blogbejegyzés, vers, újságcikk, novella) születnek, egy a közös bennük: az anyai tapasztalat, a szöveghez kapcsolódó alázat és az egyedi nézőpont.

Gyakorló édesanyák olvastak fel anyaszövegeket
Fotó: Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem campusán, a Szélrózsa evangélikus ifjúsági találkozó pénteki napján az alábbi édesanyák olvastak fel anyaszövegeket a hallgatóságnak.

Garam-Nagy Kata (költő),

Haraszti Ágnes (költő),

Laborczi Dóra (újságíró),

Donka-Novák Viktória (Kisanyám blog),

Hlatkyné Egyed Zsuzsanna (Bagolyvár blog).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában