Elismerés

2024.07.14. 07:00

Bencs-emlékérem a turizmusért

Huszonöt éve áll a turizmus szolgálatában a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. front office menedzsere.

Tatár Anikó dr. Kovács Ferenctől, Nyíregyháza polgármesterétől vehette át a Bencs László-emlékérmet

Fotó: KM/ Szarka Lajos

. Nagy megtiszteltetésben volt része a legutóbbi városi közgyűlésen Tatár Anikónak, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. front office menedzserének, aki dr. Kovács Ferenc polgármestertől vehette át a Bencs László-emlékérmet a turizmus területén végzett kiemelkedő munkájáért. A méltatásából kiderült: „Képzett és tapasztalt turisztikai szakember, feladatai közé tartozik a TDM-szervezethez és a desztinációhoz kötődő stratégiai, tervezési-kutatási, fejlesztési, pályázati, valamint marketing- és látogatómenedzsment-feladatok szervezése, lebonyolítása. Vezetése alatt a sóstógyógyfürdői Tourin­form iroda évek óta kiváló eredményt ér el az országos minősítés során. Szívügye a bokortanyák, valamint a helyi termékek bekapcsolása a turizmusba. Kiemelkedő munkájával hozzájárul Nyíregyháza turisztikai fejlődéséhez és a város turisztikai népszerűségének növeléséhez.” 
 

Meglepetésként érte a díj 

Egy híján 30 éve, 1995-ben végzett turisztikai közgazdászként, majd a Miskolci Egyetemen szerzett közgazdászdiplomát, 2005-től minőségirányítási szakértőként is tevékenykedik. Pályafutását egy utazási irodában kezdte, majd a megyei önkormányzatnál dolgozott, később pedig a nyíregyházi Tourinform vezetője lett. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.-nél családias környezetben alkothat. 
– Meglepetésként ért a díj. Azóta már eltelt egy kis idő, nagyon jó érzés belegondolni, hogy ezáltal is megbecsülik a munkámat. Igyekeztem mindig a legjobb tudásom szerint hozzáállni a feladataimhoz. Az pedig különösen jólesett, hogy a munkatársaim is elkísértek a városházára, ebben az elismerésben ők is benne vannak. Sokan irigyelnek amiatt, hogy milyen jó közösségben dolgozhatok, tényleg olyanok vagyunk, mint a családtagok – mondta Tatár Anikó. 
– Még a főiskolai éveim alatt sikerült egy gyakornoki programban kijutnom Németországba. Amikor hazatértem, és beléptem a Tourin­formba, Aranyossy Mihály irányította a szervezetet. Noha csupán egy évig dolgoztunk együtt, sokat tanulhattam tőle, ez kiváló alapot biztosított a szakmai fejlődésemhez. 
– Utána visszatértem Németországba: elnyertem egy ösztöndíjat, így München turisztikai hivatalánál szerezhettem további rutint, az ott töltött idő jelentősen gyarapította a szakmai ismereteimet – mondta Anikó, aki szívügyének tekinti a bokortanyákat, a helyi termékek népszerűsítését. 
 

Pozitív benyomással távoznak 

– Együttműködünk a Középkori Templomok Útja Egyesülettel, amely több túraútvonalat dolgozott ki nekünk, köztük olyat is, ami a bokortanyák világába vezet. A kerékpártúrákról megjelentettünk egy kiadványt és térképet is, melyek azokat segítik, akik önállóan szeretnék megtenni az ajánlott útvonalakat. Tavaly kezdtük kiépíteni a kapcsolatot a helyi termelőkkel: például egy sajtkészítő tehenészettel is, ami az egyik bokortanyán található. Szerveztünk ott egy nagyon sikeres workshopot, ami mutatja, hogy van kereslet az ilyen jellegű programok iránt. 
– Az utóbbi tizennégy évben, 2010 óta háromszorosára nőtt a vendégéjszakák száma Nyíregyházán a turisztikai szálláshelyeken. Azt tapasztaljuk, hogy az emberek szívesen választják a várost, és pozitív benyomásokkal távoznak – jegyezte meg az immár Bencs László-emlékérmes turisztikai szakember. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában