Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.07.19. 14:34

Az aktív- és ökoturizmus fejlesztése Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében

Szon.hu

Forrás: illusztráció / nyiregyhaza.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Önkormányzata az aktív- és ökoturisztikai kínálat minőségi bővítését határozta el. Célul tűzte ki a már megkezdett turisztikai fejlesztések folytatását, a meglévők elérhetőségének javítását és integrálását, a túratípusok közötti együttműködések bővítését, a lehetőség szerinti egységes szolgáltatási kínálat támogatását.

Az aktív- és ökoturisztikai fejlesztések elsősorban természetileg különleges adottságokkal bíró, vidéki területeket céloznak. A fejlesztések minden esetben a helyi közösség érdekeivel és a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valósulnak meg, így túlmutatnak a gazdasági hasznokon, hosszú távon szolgálják egy térség, helyi közösség, és a természet fenntartható fejlődésének érdekeit is. Az aktív turizmus tehát társadalmi státusztól függetlenül szolgálja a lakosságot, ezáltal erősíti a társadalmi befogadást.

A pályázat előkészítésével és szakmai megalapozottságával összefüggésben az Önkormányzat online formában kérdőíves felmérést végez 2024. július 8. - augusztus 7. között. A felmérés elsődleges célja a vármegyében élő lakosság bevonása az aktív- és ökoturisztikai fejlesztések tervezésébe.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva elérhető, kitöltése anonim, önkéntes és csak pár percet vesz igénybe: 

https://forms.gle/Z4EXEdiVtYAaEbyS9

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában