Köztisztviselők napja

2024.07.01. 20:00

A városért, a lakosságért dolgoznak

Több mint három évtizede a köztisztviselőket ünnepeljük július 1-jén.

Miklós István

Elismeréseket vehettek át

Forrás: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter

Már hagyomány, hogy július 1-jén ünnepeljük a köztisztviselőket hazánkban, ugyanis 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény. Nyíregyházán is nagyszabású ünnepséget szerveztek ez alkalomból a Kodály Zoltán Általános Iskolában. A rendezvényen jelen volt dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző, dr. Ulrich Attila és Jászai Menyhért, a vármegyeszékhely alpolgármesterei. 

A címzetes főjegyző köszöntőjében elmondta: ez a nap a köztisztviselőkről szól, és az elmúlt egy évben sok szakmai siker áll az önkormányzat mögött. 

Szép szakmai sikerek

– Ezek közül kiemelném a rendhagyó, összevont választást, hiszen korábban nem volt olyan, hogy egy napon tartsák az önkormányzati és európai parlamenti voksolást. Ez egy sikeres, szakmailag magas színvonalú esemény volt, Nyíregyházán semmilyen probléma nem merült fel. Büszke vagyok arra, hogy a törvényesség és a szakszerűség mellett a gyorsaságból is jelesre vizsgáztak a kollégák. Ez csupán egy esemény, de nagyon sok munkát végeztek a hivatal munkatársai, mindenki hozzátett valamit a tudásával a nagy egészhez – hangsúlyozta dr. Szemán Sándor. 
– Sok szempontból körül lehet írni, mi a köztisztviselők munkájának a lényege, de úgy vélem, tudatosítani kell az emberekben, hogy a tisztviselők a városért, a lakosságért dolgoznak. Ez azért is fontos, mert amit nem tudunk, azt nem tudjuk elismerni, megköszönni, méltatni – ezt már dr. Kovács Ferenc mondta el a jelenlévőknek. Arra is kitért, az elmúlt években óriási fejlődésen ment át Nyíregyháza, lépten-nyomon a jól végzett munka eredményeibe botlunk a városban. 

Nélkülük nem menne

– Ezeket az eredményeket nem érhettük volna el a köztisztviselők munkája nélkül. Azonban nem állunk meg, megkezdődött az EU-s források kiírása, a városnak pedig jelenleg hat projektje van. A nyári szabadságok után megkezdődik az intenzív munka e projekten megvalósításán. Tudom, néha sok a feladat, a megszokottnál is gyorsabban, hatékonyabban kell dolgozni, ám ha nem így tennénk, számos beruházásunk elmaradt volna. Remélem, Nyíregyházán ilyen a jövőben sem fordul majd elő, hiszen a rendezvény résztvevői a legjobb tudásuk szerint látják el a feladataikat, és mindent megtesznek a vármegyeszékhelyért és annak lakosságáért – hívta fel a figyelmet dr. Kovács Ferenc, aki szerint az ember élete egy jelentős részét tölti a munkahelyén, ezért észre kell venni a mindennapi örömöket, eredményeket, és ebben a szellemben végezni a munkát. A köztisztviselők helytállását egy fergeteges műsorral is megköszönte az önkormányzat, ugyanis a Kodály-iskola színpadán a Dívák, azaz Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit kápráztatták el a közönséget. Ahogy minden évben, úgy az idén sem maradhatott el a Kiváló Köztisztviselői Munkáért – Májerszky Béla–díj, továbbá az elismerő oklevél átadása, ahogy a szolgálati hűségükért is többen vehettek át elismerést a rendezvényen. 

Elismerések:

Májerszky Béla-díj

Bodrogi László, a közterület-felügyelet vezetője

Elismerő oklevél

Auxi Katalin

10 éves munkaviszony

Dr. Augusztinyi Krisztina

Kassai Ildikó Ilona

Kovácsné Tóth Krisztina

Somogyi Zoltán

Dr. Zentai József

Májerné Somogyi Hajnalka

15 éves munkaviszony

Máriás Éva

Pankotainé dr. Pristyák Anita

Dr. Szakálné Ujhelyi Anita

Reszler Judit

20 éves munkaviszony

Dr. Magyar Zoltán

Mándi-Hajnal Brigitta

Nagy Enikő

Bihariné Bozsódi Rita

25 éves munkaviszony

File János Mihály

Dr. Szemán Sándor

Szilágyi-Kozma Ildikó

30 éves munkaviszony

Kupásné Torhán Judit

Majoros Csabáné

Tóthné Gerber Mónika

35 éves munkaviszony

Somogyi Katalin

Tanyik Viola

40 éves munkaviszony

Dakó Lászlóné

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában