Közélet

2024.06.29. 12:02

Hogy kerül Gyüre és Nagydobos polgármestere Strasbourgba?

Kiss Zoltán és Kovács Gábor Strasbourgban

Forrás: dr. Tilki Attila közösségi oldala

– Az idén Kiss Zoltán Gyüre és Kovács Gábor Nagydobos polgármestereit hívtam meg Strasbourgba, az Európa Tanács Parlamenti ülésére – írta a közösségi oldalán dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. – Minden évben igyekszem bemutatni választókerületünk polgármestereinek azt, hogy miként is működik az Európa Tanács, hogyan gondolkodnak az európai pártcsaládok Európa jövőjéről és a mindennapi életünket meghatározó külpolitikai és társadalmi kérdésekről. A magyar delegáció vezetője, Németh Zsolt is üdvözölte a polgármestereinket. 
„Az Európa Tanács az idén ünnepli  a hetvenötödik születésnapját, de sajnos, a háborús őrület pont nem kedvez a háború békés megoldásának. Az is sikerünk, hogy az újonnan megválasztott parlamenti elnök megválasztásához a magyar szavazatokra is feltétlenül szükség volt. Bízunk abban hogy a svájci főbiztos úr az összmagyarság emberi jogainak tiszteletben tartására oda fog figyelni” – emelte ki a külügyi bizottság elnöke, a delegáció vezetője, Németh Zsolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában