Választás 2024

2024.06.09. 11:10

Az eső sem szegi a szavazók kedvét

Arra számítanak, hogy ebéd után, illetve kora délután nagyobb hullámban érkeznek majd a szavazók.

Bednárik Mónika

Örökösföldön is aktívak a szavazók

Fotó: Bednárik Mónika

Az eső sem szegte kedvét azoknak a nyíregyházi szavazóknak, akik a Zay-középiskolában kialakított 61. és 67. számú szavazókörben voksolhatnak – folyamatosan érkeznek a választók. – A névjegyzékünkben mintegy 1000 választó szerepel, délelőtt 9 óráig 5 százalékuk adta le a szavazatát. Reggel 6 órakor érkezett az első szavazónk. Az urnákat szabályosan lezártuk, eddig minden rendben volt, valamennyien érvényes okmányokkal érkeztek és voksoltak - tudtuk meg Böjte Juliannától, a 61-es szavazókör szavazatszámláló-bizottságának vezetőjétől. Arra számítanak, hogy ebéd után, illetve kora délután nagyobb hullámban érkeznek majd a szavazók Örökösföld Család utcai részéről, illetve a környező utcákból. A korábbi választások alapján legalább 50 százalék körüli részvételre számítanak.

Itt szavazott Fodor Krisztina is, aki kérdésünkre elmondta: eddig minden szavazáson részt vett. - A családunk minden tagja minden választáskor leadja a szavazatát, hiszen ezzel fejezhetjük ki a véleményüket. A szavazati joggal élni szerintem nemcsak lehetőség, fontos is, mert a jövőnkről döntünk - tette hozzá. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában