Nyíregyháza

2024.04.22. 11:15

Újabb lépés az önállóság felé

Az egyesület felajánlása hozzájárul a Színház utcai támogatott lakhatás férőhely-bővítéséhez.

Csáki Alexandra

Célba ért az adomány

Forrás: Fotó: Gazdag Mihály

Az autizmus világnapjához kapcsolódva második alkalommal rendezte meg a dr. Endreffy Ildikó emléknapot, családi sétát és jótékonysági futást a Most Élsz Egyesület. A betegségben érintett családokat támogató szervezet a rendezvényen befolyt összeget az ÉLIM Evangélikus Szeretetotthonnak ajánlotta fel. Az adományt hétfő reggel személyesen adta át az egyesület elnöke, Farkas Árpád.

– Tavaly a felajánlásokból egy szubintenzív ágyat vásárolhattunk a Nyíregyházi Jósa András Tagkórháznak, az idén pedig 140 ezer forintot gyűjtöttünk össze a szeretetotthon fogyatékkal élő, autista közösségének. Emellett a Honvédsuli felajánlott egy egyedülálló, a Cinemaqua Végítélet kalandszektorába szóló, 200 ezer forint értékű élménycsomagot – mondta el Farkas Árpád, a Most Élsz Egyesület elnöke, akitől Molnár Ibolya, az ÉLIM gazdasági vezetője vette át az adományt.

Segítséget kapnak

– A felajánlást elsősorban a Színház utcai támogatott lakhatásunk férőhely-bővítésére fordítjuk. A jelenlegi tizenegyet tizenkettőre szeretnénk növelni, amire lehetőségünk és jelentkezőnk is van – osztotta meg lapunkkal Molnár Ibolya. Azt is elárulta, hogy a Most Élsz Egyesület elnökével nem új keletű az ismeretségük, hiszen Árpád autista lánya, Laura is a Színház utcai ingatlan egyik lakója.

– Az elmúlt évben nyertünk egy pályázatot, aminek köszönhetően a támogatott lakhatásunkat 54 férőhelyre bővíthettük hat helyszínen. Az ellátást fogyatékkal élők vehetik igénybe pszichoszociális és egyéb rászorultsági alapon. A cél az, hogy minél önállóbb életet élhessenek és döntéseket hozhassanak, amihez természetesen minden segítséget megkapnak az intézménytől – ismertette a gazdasági vezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában