Fényeslitke.

2024.04.23. 11:26

Frigyre lép az egyetem és az EWG

Az együttműködés hatalmas lépés a logisztikai oktatás és a gyakorlati képzés integrációjában.

Tarnavölgyi Gergely

A fényeslitkei termináljára a közelmúltban érkezett meg a svájci Wascosa cégtől lízingelt gabonaszállító tehervagonok első 30 szerelvénye

Forrás: Fotó: MW-Archív, Kallus György

Új fejezet nyílik a logisztikai szakterület fejlesztésében, köszönhetően a Miskolci Egyetem és az East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. (EWG) közötti stratégiai együttműködési megállapodásnak. 

 Fejlődhet a szektor

Az együttműködés példaértékű kezdeményezés, amely elősegíti a logisztikai szakemberek magas szintű képzését, és hozzájárul a logisztikai szektor magyarországi fejlődéséhez.

A megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem, valamint Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális terminálja, a fényeslitkei East-West Gate közösen dolgozik a logisztikai szakemberek képzésének modernizálásán, ami a többi között új tananyagok kidolgozását, vendégelőadások, gyakorlati helyek, valamint szakdolgozat- és diplomatervtémák biztosítását, egy egyetemi folyamatszimulációs labor kialakítását, továbbá hallgatói ösztöndíj alapítását foglalja magában.

A megállapodás kapcsán a Miskolci Egyetem rektorhelyettese, Prof. Dr. Szűcs Péter kiemelte: „ez az együttműködés hatalmas lépés a logisztikai oktatás és a gyakorlati képzés integrációjában. Büszkék vagyunk arra, hogy az East-West Gate mellett állhatunk, és közösen készíthetjük fel diákjainkat a jövő kihívásaira”.

Tálosi János, az East-West Gate vezérigazgatója hozzátette: „felelősséget érzünk a régió fejlesztéséért, az itt élők jövőjének biztosításáért. Ezért támogatjuk, hogy a fiatalok helyben találjanak versenyképes elméleti és gyakorlati tudást nyújtó képzéseket. A Miskolci Egyetemmel évek óta közösen dolgozunk ezen, most kibővítjük együttműködésünket. Büszke vagyok arra, hogy az East-West Gate terminálon világszínvonalú körülmények között, a legmodernebb technológiákkal dolgoznak munkatársaink. Tudásunkat, tapasztalatunkat, eredményeinket örömmel osztjuk meg a Miskolci Egyetem oktatóival és a hallgatóival”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában