Paszab

2024.03.04. 13:59

Újra kinyitott a posta Paszabon

Közel három hónap szünet után ismét elérhető valamennyi postai szolgáltatás a településen.

Lengyel Nóra

Minden postai szolgáltatás újra elérhető Paszabon

Forrás: Fotók: Vinnai Győző facebook oldala

Tavaly december 5-én zárt be a posta, amit vállalkozó működtetetett.  Mivel más jelentkező nem volt a további üzemeltetésre, ezért a képviselőtestület úgy döntött, hogy az önkormányzat fogja működtetni a szolgáltatást, így el is indították az ehhez szükséges intézkedéseket. A helyiek nagyon elégedettek, hiszen február 27-e óta újra lehet csekket befizetni, csomagot, leveleket feladni, pénzt felvenni vagy éppen telefonkártyát feltölteni.

Partneri program

Tajthy Péter polgármester elmondta, a helyiek örülnek annak, hogy ugyanabban az épületben, a megszokott helyen nyitott újra a posta. 
– Mivel az épület a Magyar Posta Zrt. tulajdona, így bérleti díjat, rezsiköltséget és az ott dolgozó bérét kell az önkormányzatnak fizetni, de ezt kigazdálkodjuk, hiszen a helyieknek nagyon fontos, alapvető ez a szolgáltatás. A Magyar Posta Zrt. ingyen képzést biztosított az itt dolgozó alkalmazottnak, és a postapartneri szolgáltatásokhoz szükséges valamennyi műszaki eszköz is a rendelkezésünkre áll. Annyi a változás, hogy új kézbesítő viszi ki a küldeményeket, leveleket, csomagokat az Ibrányban lévő központból– mondta el a község polgármestere, és megjegyezte: hogy az új kézbesítő munkáját megkönnyítsék, az önkormányzat valamennyi ingatlannak új, egységes, a táj jellegének, a falu arculatának megfelelő, címerrel ellátott házszámtáblát biztosított a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában