Nyíregyháza

2024.03.29. 08:38

Az idén is népszerű a Nyíregyházi Egyetem

Az általános felvételi eljárásban ezúttal is kiváló eredményt ért el az intézmény.

L. Tóth Lajos

A tavalyi évhez képest 10 százalékkal többen jelölték első helyen a Nyíregyházi Egyetemet

Fotó: Gazdag Mihály

Majd' háromezren jelölték meg első helyen az egyetemet, így a tavalyi évhez képest idén is növelni tudta első helyes jelentkezései számát, 2023-hoz képest tíz százalékkal többen jelentkeztek első helyen a Nyíregyházi Egyetemre. Örömteli tendencia, hogy a pedagógusképzéseket több mint negyven százalékkal többen választották 2024-ben, mint egy évvel korábban. 

A régió meghatározó intézménye

A tavalyi évhez képest 10 százalékkal többen jelölték első helyen a Nyíregyházi Egyetemet, 2662-en jelentkeztek, összesen pedig több mint 8100-an választották az intézmény által meghirdetett képzéseket. Az első helyes jelentkezők 80 százaléka állami ösztöndíjas, míg egyötödük önköltséges formát jelölt meg. Összességében elmondható, növekedés tapasztalható az előző évekhez képest a sporttudományi, valamint a természettudományi területeket választóknál is. Legtöbben az óvodapedagógus, a gazdálkodási és menedzsment, a csecsemő- és kisgyermeknevelő, a tanító, a gépészmérnöki, valamint a programtervező informatikus képzéseket választották - emelte ki a Nyíregyházi Egyetem.

A Nyíregyházi Egyetem a régió meghatározó modellváltó felsőoktatási intézménye, széleskörű képzési kínálatával piacképes alternatívát és lehetőségeket kínál a felsőoktatási tanulmányaikat megkezdő középiskolások előtt. Megszólította a munkavállalókat is, akik számára rövid ciklusú tanárképzési szakokat, másoddiplomás képzéseket, szakirányú továbbképzéseket indít. A NYE a képzések folyamatos fejlesztésével, illetve gyakorlatorientált szemléletével készíti fel a hallgatóit a munkaerőpiac elvárásaira. Az intézmény kiemelt célja, hogy Nyíregyháza, illetve a vármegye vállalataival, szervezeteivel együttműködve helyben tartsa a végzett hallgatókat, segítse munkavállalásukat és hosszú távú céljaikat a megyében, illetve régióban. A Nyíregyházi Egyetem kiemelt hangsúlyt fektet a pilótaképzésekre, valamint a nemzetköziesítési folyamat erősítésére, így angol nyelvű képzéseit egyre többen választják Ázsiából, vagy Európa más államaiból érkező hallgatók. A tudatos építkezésnek és a minőségi oktatásnak köszönhetően az intézmény ma már megtalálható a nemzetközi oktatási térképen is - tájékoztatott az egyetem.

A felsőoktatási intézmények, így a Nyíregyházi Egyetem először dönthetett saját hatáskörben a megszerezhető 500 pontból az ún. intézményi 100 pont odaítéléséről, mely keretében olyan felvételi előkészítő foglalkozásokat szervezett, amelyen a résztvevő diákok 100 plusz pontot kaphatnak az eljárás során.

A felvételizőknek július 10-ig van lehetőségük a hiánypótlásra, a felvételi ponthatárokat pedig a tervek szerint július 24-én hozzák nyilvánosságra. A felsőoktatási intézmények július 31-ig értesítik a jelentkezőket arról, hogy felvételt nyertek-e az általuk megjelölt képzésekre. További részletek az intézmény weboldalán, a www.nye.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában