Nyíregyháza

2024.03.23. 06:00

A tirpák ételekkel ismerkedtek

Szon.hu

A tirpák népi gasztronómiával ismerkedtek a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének tagjai a Sóstói Múzeumfaluban. Az egyesület Értékes Napok projektjében kicsik és nagyok együtt szeleteltek, gyúrtak, főztek, szaggattak, hogy elkészülhessen az ízletes tirpák tarhonya és túrófánk boszorkányhabbal megspékelve – tájékoztatott közösségi oldalán az egyesület. A tagoknak Mártonné Vattai Anikó és Babolcsi Andrea múzeumpedagógusok segítettek a sütésben-főzésben.

A közös gasztronómiai élménnyel az Értékes Napok projekt is befejeződött – tették hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában