Nagykálló

2023.12.13. 08:01

Arany- és ezüstérem a Kállay tanulóinak

Remekül szerepeltek a diákok az országos versenyen.

Szon.hu

A Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola tanulói december elején három szakmában – eladó, pincér és szakács – vettek részt a XI. Illéssy Gasztro Kupán Kisújszálláson. A verseny népszerűségét a számok is alátámasztják: az idén 221 versenyző jelentkezett a megmérettetésre, amin a nagykállói intézmény diákjai kiválóan szerepeltek. Spisák Gréta végzős kereskedelmi értékesítő tanuló – felkészítő tanárai Oláhné Nyitrai Erzsébet és Péter Tamásné – egyéniben indult, a feladata pedig négy ajándéktárgy becsomagolása, valamint egy ajándékkosár elkészítése volt. A munkáját a zsűri aranyminősítéssel és különdíjjal jutalmazta. Pincér kategóriában csapatban versenyzett Kondics Amanda Bettina és Kóródi Béla, a végzős pincér-vendégtéri szakember tanulóknak a pincérismereti totó kitöltése mellett egy alkalmi díszasztalt kellett megteríteni négy főre, valamint egy, a helyszínen kihúzott feladatként menükártyát kellett elkészíteniük italajánlással. Remekül versenyeztek, aranyéremmel gazdagodtak – őket Szakács Pál és Hacsa Bertalan készítették fel. Két kárpátaljai diák, Katocs Angelika és Seres Milán szakács szaktechnikusként tanulnak az iskolában, s egyéni kategóriában indultak. Egy adott nyersanyagkosárból 120 perc alatt 2 adag ételt kellett elkészíteniük, és ez annyira jól sikerült, hogy Angelikának arany-, Milánnak pedig ezüstéremet ítélt oda a zsűri (a felkészítőjük Rajtikné Túri Andrea volt). Már az elmúlt tanévben is több sikeres versenyzője volt az iskolának, de az idén a szakács tanulókkal kiegészülve újabb területen sikerült kimagasló eredményt elérni – tájékoztatta lapunkat Dorogi Alexandra szakmai igazgatóhelyettes.

Fotó: Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában