Erasmus

2023.08.12. 09:21

A Wesselényiben évről évre többen vesznek részt külföldi szakképzésben

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium Erasmus+ szakképzési akkreditációval rendelkezik, így a 2021-2027-es programidőszakban, minden évben lehetőséget biztosít tanulói részére, hogy külföldön teljesítsenek szakmai gyakorlati képzést.

Szon.hu

Fotó: Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

Idén májusban 5 szakma (divattervező, faipari technikus, informatikai rendszerüzemeltető, fodrász és kozmetikus technikus) harminckét diákja töltött el három hetet Bragában (Portugália), ahol napi 6 órában végeztek a tanult szakmájuknak megfelelő profilú vállalkozásnál gyakorlati tevékenységet. Új szakmai ismeretekkel és készségekkel gyarapodtak, európai uniós munkakörülményeket ismerhettek meg. 

Egyedülálló lehetőség ez számukra, ahol a szakmai felelősségvállalásuk és attitűdjük mellett idegennyelvi szókincsük is fejlődött. A záróeseményen mindenki tanúsítványt kapott a képzés elvégzéséről, amit a későbbiekben az önéletrajzuk színesítésére tudnak felhasználni. A munkán kívül a kulturális kikapcsolódásnak is fontos szerepe volt, hiszen olyan jelentős városokat látogattak meg, mint Lisszabon, Porto, Fátima és Viana do Castelo.

Zajácz Beáta Éva
Divat- és stílustervező szakoktató, kisérőtanár

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában