2023.07.19. 14:00
Még mindig sok ételt dobunk ki
Az elmúlt években sokat lépett előre a magyar lakosság az élelmiszer-pazarlás csökkentésében, ám még mindig jelentős ételmennyiség landol a kukában.
Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A Nébih friss statisztikái szerint egy átlagos hazai háztartásban 65 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente, ráadásul mindez fejenként értendő. A szakemberek szerint egy kis odafigyeléssel e mennyiség legalább fele megmenthető lenne. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az ételpazarlás elleni küzdelem egyik zászlóvivője. A hazai nagyáruházak többségével kapcsolatban állnak, és az üzletekből naponta 25 tonna ételt mentenek meg, amit aztán szétosztanak a rászorulók között. Azonban a nagy piaci szereplők mellett a háztartások pazarlását is csökkenteni kell – erről beszélt podcast-sorozatunkban Nagygyörgy András, az egyesület külső kapcsolatok igazgatója.