Nyírbátor

2023.06.25. 10:47

Őzgidát is gondoznak a nyírbátori vadfarmon

Mezei János és leánya, Lili a kis őzgidával

Fotó: Mezei Jánosné

A Horgász, vadász oldalon a múlt héten bemutattuk a Nyírbátorban élő Mezei Jánost, aki 2015 óta vadfarmot működtet engedéllyel. Ezen a farmon egészséges és sérült állatok egyaránt megtalálhatók. Most a legfiatalabb befogadott vendég egy pár hetes őzike.

A Báthori István Vadásztársaság tagjai a füvet nyírták a fácántelepük mellett, s a magas fűben megbújva alig vették észre a kölyökállatot, még időben sikerült leállítani a fűkaszát. Felvették, hogy megnézzék, nem sérült-e meg, szerencsére sértetlen maradt. Csakhogy már ráragadt az emberek szaga, nem lehetett szabadon engedni, mert a suta elhagyta volna, így került Mezei János vadfarmjára.

– Régebben többször is előfordult, hogy négy-öt őzgidát hoztak a környéken élők, mert a buta ember megfogta, pedig lehet, hogy a közelben tartózkodott a suta. Szerencsére ma már kevesebb gidát hoznak. Volt olyan őzike, hogy száz kullancsot szedtem ki belőle, de sajnos már olyan gyenge volt, hogy elpusztult – mondta el érdeklődésünkre Mezei János. MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában