Kelet-retró

2023.01.24. 08:00

Megszűnő települések a megyében

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 50 éve ezen a napon.

Illusztráció: MW-archív

1973. január 24., szerda

Megszűnő települések a megyében

A közigazgatásilag Nyírtelekhez tartozó tanyai települések közül Görögszállás, Ferenctanya, Kispúpos-, Horváth-, Bedő-, Dankó-, Szekeres-bokor, Alsósóskút, Felsősóskút, Pallag és Gyulatanya területére a lakosság már nem kaphat építési engedélyt a nagyközségi tanácstól. A távlati tervek szerint ugyanis ezek a tanyai települések megszűnnek.

Nyíregyházán nyílt meg a negyedik az országban

Szaunafürdő nyílt az országban negyedikként a nyíregyházi közfürdőben. A pihenésre kényelmes heverőkkel berendezett helyiség szolgál. A szauna igénybevételéért a fürdő vendégeinek nem kell külön fizetniük.

Felújítják a nyíregyházi Centrumot

A Nyíregyházi Centrum Áruház elöregedett. A kereskedelem fejlődése, a forgalom ugrásszerű növekedése, nem kevésbé a vásárlói igények megnövekedése szükségszerűvé tette a Kossuth téri áruház több millió forintos újjáépítését, korszerűsítését. 

A tervek szerint külsőleg és belsőleg egyaránt átalakítják az egész áruházat, még a berendezésből sem marad a régiből semmi. A Centrum Áruházak központja figyelembe vette, hogy a nyíregyházi egység a ruházati és ipari cikkek forgalmának 30 százalékát teszi ki a városban. Ennél a forgalommal a kulturált kereskedelem igényeit az áruház mai formájában már nem tudja kielégíteni. 

Vásároltak néhány magánházat, ezáltal lehetővé vált, hogy az áruház eladótere 120 négyzetméterrel tovább bővüljön. A felújítás teljes korszerűsítése kiterjed az új, modern fénycsőarmatúráktól kezdve az épület padlózatáig és lécsőhálózatáig is. A teljes berendezést kicserélik. 

Az áruház valamennyi osztályát átalakítják, ennek következtében a belső struktúra teljes egészében megváltozik. Áttérnek az önkiválasztó és önkiszolgáló rendszerre. A zárt és szabad pályás megoldásokkal meggyorsul az áteresztőképessége és a tükörszerűen elhelyezett mintadarabok között a vásárlás sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

Látkép a nyíregyházi Körte utcáról

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában