Nyíregyháza

2022.10.29. 07:00

Névre szóló facsemeték

Százharmincöt kőrisfa csemetét ültettek el csütörtök délután a nyíregyházi Újéletfa-ligetben.

Fotó: Pusztai Sándor

Most a 2020. december 1. és a 2022. június 30. között született gyermekek szülei ragadtak ásót, hogy szemük fénye megszületésének örök emléket állítva elültessenek egy-egy facsemetét a kertvárosi ligetben.

Makai József számára nem volt idegen a környezet, hisz a 2017-ben született Marci fiának már van névre szóló fája az Újéletfa-ligetben, most a tavaly júliusban született Lorának „jött el az ideje”.

– Nem vagyunk kertvárosiak, a Pisztácia utcán lakunk, de évente egyszer-kétszer eljövünk ide. A gyerekek még nem fogják fel, mi is ez a kezdeményezés, de majd az évek során biztosan tudatosul bennük a dolog. Mi, szülők, ezt a kezdeményezést nagyon jónak tartjuk – mondta lapunknak Makai József.

Király Nimród édesapja nyakában érkezett meg a ligetbe. Mint azt az apukától, Király Pétertől megtudtuk, a keresztfiának van már itt fája, így ők sem akartak lemaradni.

– Online regisztráltunk, és alig vártuk a kiértesítést. Szerencsére megérkezett és most itt lehetünk. Mi is szeretjük a fákat, a természetet, sokat sétálunk az erdőben, reméljük, a természet szeretetét Nimródban is sikerül elültetnünk – fogalmazott Király Péter a csütörtöki faültetés előtt.

Simán-Béres Katalin Eszter férjével és két kisgyermekével, a 2020. februárjában született Emmával és a 2021. novemberében világra jött Zalánnal érkezett. Mivel Emma korosztályának a koronavírus miatt elmaradt a faültetés, ezért ő is most „kapja meg” a saját kis csemetéjét.

– Nálunk már szinte családi hagyomány a faültetés, hiszen a férjemmel az esküvőnkön is elültettünk egy fenyőt. Szeretjük a fákat, sokat kirándulunk a gyerekekkel – árulta el Simán-Béres Katalin Eszter.

A csütörtöki faültetésen dr. Kovács Ferenc is köszöntötte a gyermekeket és a szüleiket. Elmondta, az önkormányzat és a városüzemeltető cég kezdeményezése nagy tetszést váltott ki a nyíregyházi családok körében.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szocska Antal Ábel, a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese is. 

TG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában