Nyíregyháza

2021.06.05. 10:56

Bicaj-ricsaj országos döntő

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a népszerű közlekedési csapatversenyt Nyíregyházán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2021. június 3-án és 4-én Nyíregyházán, a Kis Vakond Gyermektáborban rendezte meg a Bicaj-ricsaj közlekedési csapatverseny országos döntőjét. A kétnapos versenyen az egész ország területéről 10 csapatban összesen 40 általános iskolai tanuló vett részt.

A megmérettetés célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása, közlekedési ismeretük bővítése, valamint kerékpáros ügyességi tudásuk fejlesztése volt. A teljesítendő feladatok között elméleti és gyakorlati versenyszámok szerepeltek, illetve játékos, szórakoztató feladatok is a megmérettetés részét képezték.

Idén ismét nagy sikert aratott a diákok körében a vízibiciklis ügyességi feladat, mely szintén a verseny részét képezte. Az első három helyezést elért csapat tagjai éremben, oklevélben, és ajándékutalványban részesültek. Az eredményhirdetést követően valamennyi résztvevő diák közlekedésben hasznosítható apró ajándékokkal térhetett haza – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

I. helyezett csapat

Bringa Brigád, Fehérgyarmat

Felkészítő tanár: Káplárné Péter Melinda

Csapattagok: Fábián Balázs, Káplár Benjámin, Miklós Péter, Sándor Ádám

II. helyezett csapat

Tour de Képes, Mátészalka

Felkészítő tanárok: Nagy Andrea, Sasvári Erika

Csapattagok: Nagy Lili, Paládi Emese, Bacskó Henri, Mózsik Nándor

III. helyezett csapat

Tekerve nyerünk, Abony

Felkészítő tanár: Farády Csilla

Csapattagok: Mészáros Luca, S. Tóth Fanni, Mészáros Roland, Egedi Kornél

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában