Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.08.10. 07:20

Hosszabbított pontgyűjtés

A koronavírus-járvány az állatorvosok továbbképzésére is hatással van.

Forrás: pixabay

A Covid–19 miatt országszerte korlátozzák a rendezvényeket, ez pedig az állategészségügyet is érinti, hiszen az állatorvosok folyamatos továbbképzése sem folyhat a megszokott ütemben. A Magyar Állatorvosi Kamara Elnöksége ezért javaslatot tett a kamara országos küldöttközgyűlésének egy határozatra, amely a jelenlegi helyzethez igazítja az elvárásokat.

Később pótolják

Módosították a MÁOK hatályos továbbképzési szabályzatát, melynek értelmében változatlan szervezési és pontgyűjtési szabályok mellett 2022. december 31-éig meghosszabbítják a jelenlegi, 2019. január 1-jén kezdődött és 2021. december 31-én véget érő továbbképzési pontgyűjtő ciklus időtartamát.

A hosszabbítás az állatorvosi asszisztensi képzéseket is érinti.

Mivel az országos küldöttközgyűlés a július utolsó hetében tartott ülésén elfogadta ezt a javaslatot, a Covid–19-járvány miatti korlátozó szabályok nem nehezítik a kamarai tagok számára előírt mennyiségű továbbképzési pont megszerzését.

A módosított időtartamú továbbképzési ciklusban a szervezők a jövőben be­pótolhatják 2020 első felére tervezett és a járvány miatt elhalasztott rendezvényeiket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában