tófürdő

2019.06.15. 11:25

Megnyitott a felújított sóstói Tófürdő

250 millió forintból újult meg Sóstó egyik gyöngyszeme, a Tófürdő.

Fotó: Dodó Ferenc

A népszerű fürdőzőhely pénztárainál már a szombat 9 órai hivatalos nyitás előtt fél órával kígyózó sor állt.

A nyírteleki Szűcs Attila nem járt még a tavon. Barátnőjével, Nikivel türelmesen várt a bebocsátásra.

 

- Így amit eddig kívülről láttam, az tetszik, alig várom már, hogy csobbanhassak egyet – mondta lapunknak Attila.

A Tófürdő hivatalos megnyitóján jelen volt dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere is. Megköszönte a tervező és a kivitelező precíz és pontos munkáját, majd kiemelte: ez a beruházás remekül illeszkedik abba a nagyszabású projektbe, mely Sóstó fejlesztését tűzte ki célul. A településvezető megemlítette a Nyíregyházi Állatparkot, a kivitelezés végső stádiumában álló sóstói hotelt, a skanzent és a Parkfürdőt, valamint az ökosétányt.

- Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek tetszik majd az új külsőben pompázó Tófürdő. Jelentem, itt nem állunk meg, dolgozunk és fejlesztünk tovább – mondta dr. Kovács Ferenc.

Mányik István első fejesét a sóstói tóba ugrotta.

- Kilenc esztendősen itt ugráltunk a barátaimmal, a szüleim alig tudtak hazarángatni. 74 éves vagyok, 65 évek járok ide. Az én véleményemet is kikérte a városvezetés, hiszen a törzsvendégek közé tartozom. Én is elmondhattam észrevételeimet, hogy mi az, ami jó és mi az, amin változtatni lehetne – fogalmazott lapunknak a Sóstóhegyen élő Mányik István.

További részletek lapunk hétfői számában és a www.kelet.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában