2019.03.09. 18:02
Megyei sikerek a Farsang Kupán
Nyíregyháza, Tata - Aranyérmekkel tértek haza a megyei versenyzők Tatáról.
Nyíregyháza, Tata - Aranyérmekkel tértek haza a megyei versenyzők Tatáról.
Az elmúlt hétvégén Tatán rendezték meg a XVII. Farsang Kupát, az ország egyik legrangosabb gasztronómiai versenyét, amelyen megyénk szakemberei is részt vettek: szakács, cukrász, pincér és pék szakmákban mérték össze tudásukat.
Szakmai kirándulás
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nyíregyházi régiója ezúttal is szakmai kirándulással kötötte össze az eseményt, amelyen a felnőtt szakácsok között Kulcsár Ádám (Fenyves Szálloda) győzött, a baktalórántházi étterem másik szakácsa, Potor Dávid pedig ezüstéremmel tért haza. Aranyérmet szerzett a pincér tanulók között Sinka Ádám és Rigó Rebeka (II. Rákóczi Ferenc-iskola), a cukrász tanulók között pedig Kiss Gábor (Sipkay-iskola). A pék tanulók versenyében Szabó Petra (Westsik) ezüstérmet, Szabó Dóra (Westsik) bronzérmet kapott. A cukrász tanulók között Nyics Olivér Tamás és Enyedi Cintia (Sipkay) bronzérmes lett, Olesnyovics Kira (Sipkay) pedig oklevelet kapott.
KM