2018.02.03. 17:54
Levesekbe és süteményekbe is tökéletes
Budapest - Télen, nyáron népszerű a gyömbér, amely ízesebbé teszi ételeinket, gyógynövényként segíti egészségünk megőrzését és szépíti bőrünket.
Budapest - Télen, nyáron népszerű a gyömbér, amely ízesebbé teszi ételeinket, gyógynövényként segíti egészségünk megőrzését és szépíti bőrünket.
Illik halhoz, húsokhoz, zöldségekhez (például sárgarépához, sütőtökhöz, fejes káposztához), rizshez és tésztákhoz, de pikáns levesekhez, vegetáriánus fogásokhoz, ázsiai és indiai ételekhez is használható.
Feldobhatjuk vele a dresszingeket, mártogatósokat, de ízesíthetünk gyömbérrel gyümölcssalátát, mézeskalácsot és más süteményeket is. Teaként elkortyolva méregtelenít, védi a májat, tisztítja a bőrt, erősíti az immunrendszert, és kiválóan enyhíti a megfázásos tüneteket – ilyenkor, télen érdemes mindennap fogyasztani.
KM
Gyömbértea
Hozzávalók: 25 g friss gyömbér, 6 dl víz, 1 db citrom, 1-2 ek méz
Elkészítés: A vízben felforraljuk a lereszelt gyömbért, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Levesszük a tűzről, leszűrjük, majd kb. 60 fokosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a mézet, és ízlés szerint citromlevet facsarunk bele.