2017.04.04. 13:03
A nap receptje: sült csirke diómártással
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Addig egyék, míg forró, rizskörettel az igazi.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Addig egyék, míg forró, rizskörettel az igazi.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított csirkét megsózzuk, megborsozzuk, tűzálló edénybe tesszük, kb. 1 deciliter vizet öntünk alá, és sütőben, lefedve 50 percig pároljuk. Utána felszeleteljük, berakjuk egy másik tűzálló edénybe. A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzákeverjük a darált diót, a zúzott fokhagymát, a csirke pecsenyelevét és összeforraljuk. A diós mártást a csirkére öntjük, tálalás előtt 5–10 percre visszatoljuk a sütőbe. Forrón, rizskörettel tálaljuk.
- Szabó Lajos, Nyíregyháza -