Helyi közélet

2017.04.10. 10:54

A nap receptje: fehércsokis profiterol eperraguval

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem árt hozzá némi gyakorlat, de ha ez megvan, emlékezetes desszertköltemény lesz a jutalmunk a konyhában töltött órákért.

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem árt hozzá némi gyakorlat, de ha ez megvan, emlékezetes desszertköltemény lesz a jutalmunk a konyhában töltött órákért.

Hozzávalók:

  • 1,25 dl víz
  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl olaj
  • csipet cukor
  • csipet só
  • 4 db tojás
  • 1 ek. mogyoró­krém
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl habtejszín
  • 20 dkg eper
  • 8 dkg cukor
  • citromhéj
  • kicsi fahéj
  • ízlés szerint citromlé
  • 1 ek. méz
  • Elkészítés:

    A sót, a vizet, a csipet cukrot és az olajat lábasban forraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Áttesszük a robotgép üstjébe, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Az így kapott masszát nyomózsákba tesszük, sütőpapíron fánkokat formázunk, és egymástól körülbelül 4 centiméter távolságra tesszük. A fánkokat picit vizezve, 210 fokon 15 perc alatt megsütjük. A megsült fánkokba mogyorókrém és tejszín keverékét töltjük. A habtejszínt felfőzve levesszük a tűzről, a fehér csokit eltördeljük és elkeverjük benne. Ebbe mártjuk a megtöltött fánkokat, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a fehér csoki a fánkokon, tálalhatjuk, mellé mézes eperragut halmozunk – ezt úgy készítjük, hogy a cukrot karamellizáljuk, abba tesszük az epret, a fahéjat, a citromhéjat (vagy citromlevet) és a mézet.

    - Fenyves Hotel, Baktalórántháza -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában