2017.04.10. 10:54
A nap receptje: fehércsokis profiterol eperraguval
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem árt hozzá némi gyakorlat, de ha ez megvan, emlékezetes desszertköltemény lesz a jutalmunk a konyhában töltött órákért.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem árt hozzá némi gyakorlat, de ha ez megvan, emlékezetes desszertköltemény lesz a jutalmunk a konyhában töltött órákért.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sót, a vizet, a csipet cukrot és az olajat lábasban forraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Áttesszük a robotgép üstjébe, és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Az így kapott masszát nyomózsákba tesszük, sütőpapíron fánkokat formázunk, és egymástól körülbelül 4 centiméter távolságra tesszük. A fánkokat picit vizezve, 210 fokon 15 perc alatt megsütjük. A megsült fánkokba mogyorókrém és tejszín keverékét töltjük. A habtejszínt felfőzve levesszük a tűzről, a fehér csokit eltördeljük és elkeverjük benne. Ebbe mártjuk a megtöltött fánkokat, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a fehér csoki a fánkokon, tálalhatjuk, mellé mézes eperragut halmozunk – ezt úgy készítjük, hogy a cukrot karamellizáljuk, abba tesszük az epret, a fahéjat, a citromhéjat (vagy citromlevet) és a mézet.
- Fenyves Hotel, Baktalórántháza -