2017.04.06. 11:08
A nap receptje: belgacsoki-szuflé
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kell hozzá némi kézügyesség, a szuflékészítés nem tartozik a legegyszerűbb konyhai műveletek közé.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kell hozzá némi kézügyesség, a szuflékészítés nem tartozik a legegyszerűbb konyhai műveletek közé.
Hozzávalók:
A bazsalikomos málnaraguhoz:
Elkészítés:
Az étcsokoládét és a vajat gőz felett összeolvasztjuk, majd a gőzről levesszük. Közben az egész tojást a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet és a kihűlt csokoládéhoz keverjük. Kivajazott, lisztezett formákba adagoljuk. 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Akkor megfelelő a szuflé állaga, ha fogyasztáskor a közepe folyékony halmazállapotú marad. A málnát kevés cukorral, kevés vízzel összeforraljuk, ízesítjük balzsamecettel, friss, vágott bazsalikommal, majd még melegen gurulós málnát keverünk bele. Vaníliafagylalttal és bazsalikomos málnaraguval tálaljuk.
- Fenyves Hotel, Baktalórántháza -