2017.03.22. 13:00
A nap receptje: barna sörös csülök
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csülök és a sör a hazai gasztronómia egyik legalapabb párosítása, most mutatunk egy fogást, amivel kihozhatja a maximumot belőlük.
Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csülök és a sör a hazai gasztronómia egyik legalapabb párosítása, most mutatunk egy fogást, amivel kihozhatja a maximumot belőlük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított hátsó csülköt a sóval, ételízesítővel, olajjal, fokhagymával fűszerezzük, a megmosott burgonyát felcikkezzük, sózzuk, borsozzuk, és a hagymával együtt a csülök mellé helyezzük a tepsibe. Középmeleg sütőben barna sörrel gyakran locsolgatva puhára, ropogósra sütjük. A lila káposztát vékony csíkokra gyaluljuk, a fűszerköményt, a cukrot, a ribizlit hozzáadva pároljuk. A zellert felkarikázzuk és bécsi bundába forgatjuk, majd olajban kisütjük.
- Fenyves Hotel, Baktalórántháza -