Helyi közélet

2017.03.22. 13:00

A nap receptje: barna sörös csülök

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csülök és a sör a hazai gasztronómia egyik legalapabb párosítása, most mutatunk egy fogást, amivel kihozhatja a maximumot belőlük.

Baktalórántháza, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csülök és a sör a hazai gasztronómia egyik legalapabb párosítása, most mutatunk egy fogást, amivel kihozhatja a maximumot belőlük.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéscsülök
  • ételízesítő
  • 0,5 dl barna sör
  • egy gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • olaj
  • fűszerkömény
  • 8 dkg lila káposzta
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 dkg ribizli
  • 6 dkg zeller
  • zsemle­morzsa
  • liszt
  • tojás
  • bors
  • Elkészítés:

    A megtisztított hátsó csülköt a sóval, ételízesítővel, olajjal, fokhagymával fűszerezzük, a megmosott burgonyát felcikkezzük, sózzuk, borsozzuk, és a hagymával együtt a csülök mellé helyezzük a tepsibe. Középmeleg sütőben barna sörrel gyakran locsolgatva puhára, ropogósra sütjük. A lila káposztát vékony csíkokra gyaluljuk, a fűszerköményt, a cukrot, a ribizlit hozzáadva pároljuk. A zellert felkarikázzuk és bécsi bundába forgatjuk, majd olajban kisütjük.

    - Fenyves Hotel, Baktalórántháza -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában