Helyi közélet

2010.07.15. 16:49

Egyedi megoldás kell a fehérgyarmati víztorony bontásához

<p>Csütörtökön megkezdték a felrobbant fehérgyarmati víztorony bontásának előkészületeit. A szakemberek egyetlen szót sem közöltek a sajtó képviselőivel a technológiáról, meglehet azért, mert az még nem végleges, ugyanis egyedi megoldást kell kidolgozni a feladatra.</p>

A víztorony hidroglóbusza kifordulva rágyűrődött az oszlopra, mint egy vihar tépte esernyő. Egy ember, aki volt már bent elmondta: 78 csavar rögzíti a felső kupolát az oszlophoz. Egy másik, aki a robbanást követően látta a belső teret elmondta: a csavarok nagy része jó állapotban van, szerszámokkal is kilazítható.

A palást azonban szabálytalan formát öltve zsugorodik rá az oszlopra, ezt lángvágókkal fogják elvágni, és azt tervezik, hogy az így kilazított szoknyájú kupolát az oszlop vezeti a földre. A mai napon azokat a megrongálódott elemeket távolítják el, ami a munkások mozgását akadályozná, és talán péntek délután vágják le a megrongálódott kupolát.

- Pusztai Sándor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában