Katasztrófavédelem

2024.09.09. 12:08

Több helyen csaptak fel a lángok a hétvégén

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Péntektől vasárnap éjfélig az alábbi tűzoltói beavatkozások történtek:

Pénteken menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi a szatmárcsekei Petőfi utcában. Az utasok két porral oltó tűzoltó készülékkel próbálták megfékezni a lángokat, ám nem jártak sikerrel. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a jármű teljes terjedelmében égett. Az egység két gyorssugárral oltotta el a lángokat, majd a forgalmi akadályt megszüntette. 

Száz darab körbála égett a nyíregyházi Kancsó utcában. A helyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Harminc hektáros területen égett a száraz fű és aljnövényzet, valamint összehordott gallycsomó Nyírbogát külterületén, egy gyümölcsösnél. Az adonyi, mátészalkai, nyírbátori hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A helyszínre Mátészalkáról és Nyírbátorból is riasztottak vízszállító járművet.

Tíz hektáros, tőzeges terület égett foltokban Sényő külterületén péntek napközben. A baktalórántházi, kisvárdai hivatásos tűzoltók és Nyíregyházáról egy speciális tűzoltószer oltotta el a tüzet avaroltó használatával, kéziszerszámokkal és gyorssugarakkal. 

Ötezer négyzetméteres szabadtéri tűz volt a 4-es főút 290-es kilométerszelvényének közelében, Nyírbogdány térségében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, gyorssugárral fékezték meg a lángokat.

További, kisebb kiterjedésű szabadtéri tüzek voltak még Rohod, Tiszavasvári, Vásárosnamény településeken. A helyszíneken a baktalórántházi hivatásos és a tiszavasvári, vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzeket. 

Két négyzetméteren égett kommunális hulladék a kisvárdai hulladékkezelő központban. A helyi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral fékezték meg a lángokat, majd a területet a telephely munkatársai leföldelték. Személyi sérülés nem történt.

Tűz ütött ki egy nyíregyházi, Tünde utcai üzemben, péntek késő este. A szendvicspanelből készült csarnokban egy munkagép égett, a lángok kétszáz négyzetmétert érintettek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a város hivatásos tűzoltói vonultak ki a helyszínre. Az épületet összesen tizenöt ember hagyta el. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, személyi sérülés nem történt. 

Két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött a 49-es út 25-ös kilométerszelvényének közelében, Kislétánál. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt megszüntették. 

Személygépkocsi és motoros karambolozott Nyírbogdányban, a Dózsa utcánál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt.

Két személygépjármű ütközött össze a vásárosnaményi Rákóczi Ferenc utcában pénteken. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőröknek.

Szombaton két hektáron égett száraz fű és avar a nyírkátai Hodászi utcánál. A mátészalkai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a szabadtéri lángokat. Száraz aljnövényzet és kommunális hulladék égett háromezer négyzetméteren a tiszavasvári Keskeny utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, egy vízsugárral oltották el a lángokat. Kisebb kiterjedésű szabadtéri tűz keletkezett Rozsály, Nagyecsed, Dombrád és Görögszállás településeken. A tüzeket a csengeri, fehérgyarmati, mátészalkai, kisvárdai, nyíregyházi tűzoltók oltották el. 

Elektromos légvezetéket szakított el egy lehasadt akácág a nyíregyházi Kinizsi Pál utca elején. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, kéziszerszámokkal avatkoztak be, majd átadták a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak.

Vasárnap is oltottak lángokat szabadtéri területeken a térségbeli tűzoltók. A tiszavasvári Keskeny és az aranyosapáti Béke úton ötszáz-ötszáz négyzetméteren lángolt a gaz, avar. A tiszaeszlári bashalmi temető melletti vasúti töltésparon és az encsencsi Bélteki utca mögött háromszáz-háromszáz négyzetméteren keletkezett tűz. Az M3-as autópálya mellett, a kántorjánosi pihenő mögött ötven négyzetméteren lángolt a száraz fű. 

Parkoló autóra hasadt egy nagy méretű fa ága a nyíregyházi Majális utcában. A város hivatásos tűzoltók távolították el az ágat, személyi sérülés nem történt. - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában