Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.01.19. 11:02

Nem létező jakuzzit és játékkonzolokat adtak el egy beregi kis faluban

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy 20-as évei közepén járó testvérpár ellen, akik nem létező termékeket kínáltak az interneten eladásra, és ezzel 31 személyt károsítottak meg.

Szon.hu

Egy beregi kis faluban élő testvérpár 2022 decemberében elhatározta, hogy vásárlók megkárosításával szerez készpénzt. Különböző weboldalakon, más-más álnevekkel és telefonszámokkal játék konzolokat és jakuzzit kínáltak eladásra, melyekkel valójában nem rendelkeztek.

Két hét leforgása alatt 31, az ország különböző részén élő személyt ejtettek tévedésbe úgy, hogy a hirdetésekre jelentkezőkkel telefonon, üzenetben vették fel a kapcsolatot, és kérték, hogy a termékek vételárát bankszámlájukra előre utalják el. A számláról a készpénzt azonnal felvették és felélték, azonban a kifizetett terméket nem szállították le, a sértettek számára azonnal elérhetetlenné váltak.

A gátlástalan testvérpár két hét alatt több mint 700.000 Ft-tal gazdagodott.

Az ügyészség a csalássorozat miatt mindkét vádlottal szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a bíróság a büntetlen előéletű nővel szemben a büntetést függessze fel - tájékoztatott Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában