Helyi kék hírek

2023.08.24. 11:17

Lebukott a biciklitolvaj

2023. június végétől augusztus elejéig öt kerékpárt lopott el nyíregyházi társasházak folyosójáról, pincéjéből, illetve egy ABC elől az a férfi, akit ma állított bíróság elé az ügyész gyorsított eljárás keretében.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a megélhetési gondokkal küzdő, alkalmi munkákból élő férfi előszeretettel választotta ki azokat a társasházakat, amelyeknek a lépcsőházába a nyitott ajtón keresztül jutott be, majd a folyósóról, pincéből bő egy hónap alatt öt kerékpárt is eltulajdonított. A kerékpárokat értékesítette, az értük kapott pénzt pedig elköltötte. A rendőrség több lopott kerékpárt is lefoglalt és visszaadta a tulajdonosának, ugyanakkor az egyik 80.000,- forint értékű kerékpárt a vádlott elrejtette a lopás után a lakóhelye közelében, és amíg másfél óráig vevőt keresett rá, addig azt valaki tőle is ellopta.

Egy másik társasházból tisztítószereket és magasnyomású mosót, míg egy személygépkocsiból akkumulátort lopott a vádlott.

A letartóztatásban lévő férfit az ügyészség soron kívül állította bíróság elé, a bíróság pedig 65 nap elzárásra ítélte. adta hírül szerkesztőségünknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában