Mátészalkai Járási Ügyészség

2023.08.01. 13:50

Bement az anya az iskolába, és pofon vágta a lányával kötekedő gyereket

A kiskorú gyermekek között kialakult konfliktusba beavatkozó fiatal anyukával szemben feltételesen felfüggesztette az ügyészség az eljárást.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

Egy Mátészalka környéki település kisiskolás gyermekei között alakult ki rossz kapcsolat, mert egyikük erőszakosan, parancsoló és irányító módon viselkedett osztálytársával szemben.

A megsértett lány édesanyjának elpanaszolta társa bántó viselkedését, melyet követően az anya ahelyett, hogy az osztályfőnökkel, esetleg a másik gyerek szüleivel vette volna fel a kapcsolatot, egyik nap bement az iskolába, és a lányával kötekedő osztálytársat trágár kifejezésekkel szidalmazta, majd az osztályteremben arcon ütötte.

A sértett a kora és testalkata miatt védekezni nem tudott a felbőszült anyukával szemben, és bár sérülést nem szenvedett, de a nő cselekményével bűncselekményt követett el a védekezésre képtelen gyerekkel szemben.

A gyanúsított büntetlen előéletű, a cselekmény elkövetését beismerte és megbánta, ezért az ügyészség döntése szerint, amennyiben 1 évig magatartásával semmilyen probléma nem lesz, újabb bűncselekményt nem követ el, az eljárás megszüntetésre kerül.

- Dr. Márton Anett Zsuzsanna -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában