Időjárás

2024.07.07. 05:26

Komoly hőhullám jön!

Szon.hu

Forrás: köpönyeg.hu

Vasárnap 
Sok napsütésre számíthatunk, de néha megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon néhol zivatar, zápor előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Országos hőség lesz 30-36 fokos maximumokkal.

Hétfőn 
Hajnalban ÉNy-on, estefelé a Tiszántúlon fordulhat elő frissítő csapadék. Ezt leszámítva igazi strandidő lesz sok napsütéssel. Marad a kánikula, sőt, délen már forróság várható 35 fok feletti csúcsértékkel. Az ÉNy-i szél megélénkül.

Kedden szinte zavartalan napsütés várható, kizárt a csapadék. 36-37 fok körül alakul a hőmérséklet délután, tehát délen akár 38-39 fok is lehet. Az ÉK-i szél csak néha élénkülhet meg.

Szerdán és csütörtökön igazi nyaralóidőre van kilátás, sok napsütéssel, eső nélkül. Fokozódik a hőhullám, hiszen a legtöbb helyen már 35 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, a Dél-Alföldön esély van 40 fokos forróságra is! - olvasható a koponyeg.hu oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!