Agrárpályázati lehetőség

2024.08.24. 16:20

Kisebb beruházásokat támogat a pályázat

Az első benyújtási szakasz augusztus 26-ig tart. A felhívás és a hozzá kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek a kap.gov.hu internetes felületen találhatók.

Tarnavölgyi Gergely

Cél a feldolgozó üzemek támogatása

Fotó: MW-archív

Még benyújthatók a támogatási kérelmek az Agrárminisztérium által 50 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett „Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” című felhívásra, amely pénzügyi segítséget nyújthat a feldolgozóüzemek és kistermelők élelmiszer-előállításhoz kapcsolódó kisebb beruházásaihoz – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara hivatalos honlapján.

Kevesebb kötelező vállalás

A támogatás hozzájárul a több lábon álláshoz, ugyanis lehetőséget kínál az előrelépésre azoknak a mezőgazdasági termelőknek is, akik eddig feldolgozatlan alapanyagként értékesítették termékeiket, de a jövőben részben vagy teljes egészében feldolgozott formában szeretnék azokat eladni. A felhívással a nagyobb, komplexebb projektekhez képest kevesebb kötelező vállalással és könnyített feltételekkel juthatnak legfeljebb 200 millió forint támogatáshoz a termékeiket jellemzően kisebb volumenben előállító vállalkozások.

A pályázatok – igazodva az adott vállalkozás legfontosabb törekvéseihez – széles körű tevékenységekre nyújthatók be, így épületek kialakítására, felújítására, új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek kialakítására, valamint az energetikai korszerűsítésekre is. A kiírás alapján élelmiszer, bor, takarmány előállítása vagy éppen a mézkiszereléshez, gyapjúfeldolgozáshoz kapcsolódó fejlesztések egyaránt támogathatók. Az első benyújtási szakasz augusztus 26-ig tart.

A felhívás és a hozzá kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek kap.gov.hu internetes felületen találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában